skip to Main Content
Lisianthus, O Floare Delicată în Producția Proprie.

În ultimi ani am reușit să producem în serele proprii acestă floare superbă numită Lisianthus rușind sa obținem o varietate mare de culori  din specia Eustoma russellianum cu un grad ridicat de inflorescență si boboc mare. Incepand cu luna Iulie până în Septembrie și din a doua parte a lunii Octombrie până la începutul lui Decembrie ne putem bucura împreună cu clienții de acestă floare specială și frumoasă pe care o recoltăm zilnic pentru a avea în florăria noastră 101flori.ro de pe Calea Grivitei Nr.164 flori proaspete și rezistente în vază până la 10-12 zile si oferta de preț cu până la 25% mai mici față de prețul cu import din Olanda.

În acestă perioadă până în luna septembrie vă puteți bucura de oferta noastră la buchete si aranjamente florale cu lisianthus din producția proprie cu o reducere de pana la 25%, livrare gratuită în București și Ilfov plus felicitare cadou la orice comandă flori online.

Comandă online buchete flori lisianthus cu livrare la domiciliu din oferta nostră online pe 101flori.ro sau alege unul dintre modele propuse:

Lisianthus, sau eustoma cum mai e cunoscută, este o plantă erbacee anuală care crește spontan în zonele calde ale continentului Nord American și în nordul Americii de Sud. Denumită științific Eustoma Grandiflorum, aceasta mai apare sub denumirea populară de gențiană de preerie sau clopoțel de Texas. Numele de lisianthus provine din alăturarea a două cuvinte grecești și s-ar traduce în limba română ca și „floare netedă” (lissos – neted și anthos – floare).

Eustoma: origini și specii

Eustoma este un gen de plante din familia Gentianaceae cu un număr redus de specii, doar două. Toate florile tăiate de eustoma din florării aparțin celei de-a doua specie enumerată mai jos.

Eustoma exaltatum este originară din America de Nord și crește în sudul Statelor Unite, din Mexic până în Belize și în Indiile Occidentale. Preferă zonele în general umede, cum ar fi mlaștinile, albiile râurilor sau coastele cu aer sărat ale oceanului. Produce flori mari începând din primăvara târziu până în vară, de un violet șters, în formă de clopoțel.

Eustoma russellianum este mult mai populară și folosită de către floriști din întreaga lume. Se găsește în Marile Câmpii Centrale ale Americii, dar datorită popularității și a smulgerii excesive de către oameni, nu se mai poate înmulți natural în habitatul ei nativ. Preferă să crească în apropierea cursurilor de apă. Spre deosebire de gențiana de țărm descrisă mai devreme, are flori mai mari, campanulate, mai elegante, iar culorile variază de la de la mov intens, la roz deschis sau alb.

Semnificația florilor de lisianthus

Petalele delicate și silueta feminină a florilor trimit un mesaj de apreciere sinceră persoanei căreia i le dăruiești. Se pot oferi pentru a transmite un mesaj de mulțumire, apreciere sau admirație pentru o prietenă dragă ție. Un buchet din sau cu lisianthus oferă și cere un anumit nivel de respect grațios.

Florile de lisianthus își trag seva și identitatea din preeriile americane, deseori neospitaliere multor tipuri de plante. Așadar, în acest context, frumusețea și culorile extravagante sugerează valori bine ancorate în timp, vigoare, o rezistență sporită în fața adversității și sentimentul unei prietenii robuste.

Atât forma delicată, cât și cromatica florilor de eustoma o fac să fie folosită cu succes și pentru evenimentele importante din viață, anume în buchetele de mireasă sau lumânările de botez.

Cum întreținem florile tăiate de lisianthus

Florile tăiate de lisianthus pot rezista în vază undeva între 7 și 10 zile, dacă le acordăm grija necesară și condiții optime: un loc răcoros, ferit de razele directe ale soarelui.

În primul rând, va trebui să tăiem în jur de 2 centimetri din fiecare tulpină la un unghi de 45 de grade pentru a maximiza suprafața de absorbție a apei. Acest proces se repetă la fiecare 2-3 zile pentru a împiedica ofilirea florilor.

Nu lăsăm frunzele să intre în contact cu apa deoarece vor putrezi și vor asigura condițiile necesare formării bacteriilor. Este mai bine să curățăm tulpinile de cât mai multe frunze înainte să le punem pentru prima oară în vază.

Apoi, ne asigurăm în fiecare zi că nivelul apei este suficient și că aceasta este curată. În cazul în care apa capătă o culoare gălbuie sau apare o peliculă la suprafața ei, scoatem florile, spălăm vaza, și repetăm primul pas, acela de tăiere a cozilor înainte de a le pune înapoi în apă proaspătă.

Este indicat să adăugăm și un pliculeț de hrană florală de fiecare dată când schimbăm apa, sau o linguriță de zahăr și una de oțet.

E bine de știut că cei mai mici boboci nu vor înflori, dar vor oferi mai mult volum și echilibru vizual florilor de lisianthus din vază, dar cei mari, care au o culoare apropiată de cea a florilor au șanse mai mari să ajungă să se deschidă dacă se respectă instrucțiunile de îngrijire detaliate mai sus.

Facebook Comments
Back To Top
×Close search
Search