skip to Main Content
Ce Flori Alegem în Funcţie De Ocazie şi De Personalitatea Femeii Căreia Urmează Să Le Oferim

Ce flori să alegem în funcţie de ocazie şi în funcţie de personalitatea femeii căreia urmează să le oferim.

Momentul în care primeşte un buchet de flori este extrem de plăcut pentru o femeie. Bărbaţii însă trebuie să ţină cont de persoana căreia îi oferă buchetul şi de ocazie, ca să evite anumite alegeri care pot fi considerate nepotrivite. Alegerea florilor depinde mult de relaţia pe care bărbatul o are cu femeia căreia îi oferă florile. „Dacă este vorba despre iubită sau soţie atunci trandafirii sunt mereu o alegere bună. De preferinţă cei roşii. Şi mamei îi putem oferi trandafiri, dar aici este bine să alegem albi sau galbeni, pentru că se asociază mai bine cu vârsta. Dacă oferim flori unei femei cu care avem o relaţie strict profesională este bine să alegem crini, irişi sau flori exotice“.

Florile de sezon, o alegere potrivită Primăvara şi vara sunt anotimpurile în care putem alege dintr-o multitudine de flori. „Florile de sezon sunt cele mai potrivite pentru un cadou perfect. Dacă femeia căreia i le oferiţi este tânără şi o fire veselă, atunci un buchet colorat de flori de câmp este perfect. La fel de bine merg şi freziile sau zambilele pentru soţie. Pentru domnişoare, lăcrămioarele, un simbol al purităţii, sunt o alegere bună. Dacă persoana este mai sobră atunci lalelele sunt cea mai bună alegere, iar buchetul să fie de preferinţă dintr-o singură culoare“.

Se ţine cont şi de ocazie Florile se aleg şi în funcţie de ocazie. „Dacă sărbătoriţi ziua de naştere a soţiei, atunci un buchet de trandafiri sau o orhidee reprezintă alegerea cea mai bună. Dacă este ziua mamei, puteţi opta tot pentru transafiri sau crini, care sunt mai indicaţi. Şi gerbera, deşi eu nu sunt fanul acestor flori, merg foarte bine pentru o persoană mai în vârstă. Dacă luaţi un buchet de flori pentru şefa dumneavoastră, de exemplu, este bine să alegeţi culori mai puţin vii, în general mergeţi pe alb pentru că nu dă greş“, mai spune specialistul. Ce flori să nu alegem Deşi toate florile sunt frumoase, există şi anumite preconcepţii care s-au transmis de-a lungul anilor. „La noi nu se oferă de exemplu cale, pentru că sunt considerate flori de înmormântare. Asta deşi în Occident sunt considerate a fi printre cele mai elegante. E la fel ca şi obiceiul de a nu de flori cu număr par, cu soţ. La fel de puţin apreciate sunt şi garoafele care sunt des folosite pe coroanele de flori şi aduc aminte şi de florile tradiţionale în comunism. Nimeni nu prea mai cere astfel de flori. Nici crizantemele nu sunt o bună alegere din acelaşi motiv. Dacă ştiţi că persoana este superstiţioasă, mai bine nu alegeţi aceste tipuri de flori“.

Buchet, aranjament sau floare în ghiveci, la modă sunt mai nou aranjamentele sau florile în ghiveci pentru că ţin mai mult. „Se observă o tendinţă de a alege flori în ghiveci sau aranjamente. Sunt mai practice. Dacă alegeţi o floare în ghiveci, primăvara o zambilă este foarte potrivită. Iarna, o crăciuniţă este o alegere perfectă. Pentru soţie sau iubită, un ghiveci cu tradafiri sau o orhidee reprezintă alegerea potrivită. Pentru o persoană cu care aveţi o relaţie profesională alegeţi o floarea mai exotică sau chiar o plantă de birou sau un bonsai pentru că sunt la modă“, mai spune specialistul.

Flori pentru ocazii specile Aniversările sunt mereu un bun prilej de a oferi flori. „Dacă vreţi să oferiţi un aranjament în cazul aniversării unei căsnicii, ţineţi cont de ocazie. La nunta de argint se aleg flori albe, iar la cea de aur, galbene. La aniversarea de căsnicie este bine să evitaţi culoarea roşie sau roz. La aranjamentele de nuntă cel mai bine merg florile albe cu puţin roz pal, un simbol al vieţii şi purităţii. Poate merge şi galbenul dacă nunta este vara. La botez se ţine cont de sexul copilului. Dacă este fetiţă puteţi alege galben sau roz, de preferinţă flori de câmp sau chiar zambile sau frezii dacă este sezon. Dacă este băieţel, atunci aranjamentele se fac cu flori albe şi albastre“.

Facebook Comments
Back To Top
×Close search
Search