skip to Main Content
Laleaua – Florarea Lunii Mai

Lalea (Tulipa)este un gen care cuprinde aproximativ 100 de specii de plante cu flori din familia Liliaceae .Sunt originare din sudul Europei, nordul Africii și Asia, din Anatolia și Iran (unde floarea este reprezentată pe drapelul național) până în China și Japonia. Zonele cele mai diversificate în ceea ce privește speciile de lalele sunt Munții Pamir, Munții Hindu Kush și stepele din Kazakhstan.Exista peste 150 de specii de lalea si peste 3000 de varietăți sub diferite culori si forme.Este o plantă Hermafrodită.

Lalelele au fost aduse în Europa din Turcia, odată introduse de om și răspândite pe scară largă dincolo de aria lor naturală. Diverse forme de lalele din nordul Italiei, Franței și Elveției, recunoscute anterior ca specii separate ale grupului Neotulipae, sunt descendenți ai lalelelor de grădină a lui Gesner. Laleaua de pădure introdusă se găsește aproape peste tot în Europa de Vest, inclusiv în Scoția, statele baltice și regiunile sudice ale țărilor scandinave. Harta populațiilor sale din nordul Germaniei coincide cu harta moșiilor pierdute și grădinilor bisericii.

Cele mai frumoase buchete si aranjamente florale cu lalele le gasiti pe site-ul nostru 101flori.ro cu livrare la domiciliu zilnic oriunde in Bucuresti si Ilfov si in Romania. Lalele mereu proaspete din productia interna sau prin import saptamanal direct din Olanda.

 

Mai jos veti gasi cateva din cele mai comandate produse din categoria Lalele:

Facebook Comments
Back To Top
×Close search
Search