skip to Main Content
Cele Mai Scumpe Flori Din Lume

Florile reprezinta o achizitie superba in orice casa ori gradina. Si daca investitia in imbogatirea unei gradini cu flori frumoase nu este, de regula, foarte mare, afla ca in lume exista o serie de plante al caror pret piperat le transforma in flori de lux. Descopera si tu cateva dintre cele mai scumpe flori din lume!

 

Sofranul

Sofranul nu este o floare scumpa, insa merita mentionata pentru simplul fapt ca produce unul dintre cele mai scumpe condimente din lume. Floarea cu petale violet este renumita pentru stigmatele sale rosii care sunt folosite pe post de condiment in bucataria internationala. Un kilogram din acest condiment aromat poate depasi suma de 4000 dolari (la bursa).
Daca vrei sa cultivi sofran in casa sau gradina, afla ca poti achizitiona planta din magazinele de specialitate. Bulbii sofranului trebuie protejati pe timp de iarna, intrucat nu tolereaza frigul. In primul an, planta trebuie lasata sa se usuce, urmand sa infloreasca in luna septembrie, daca beneficiaza de suficienta umiditate.
 

Orhideea Shenzhen Nongke

O orhidee spectaculoasa si foarte scumpa a fost produsa, dupa ani indelungati de cercetare, de catre grupul Shenzhen Nongke din China. In 2005, orhideea galbena a fost vanduta la licitatie unui cumparator anonim pentru impresionanta suma de 1,68 milioane de yuani, adica aproximativ 200.000 de dolari! Orhideea Shenzhen Nongke este considerata drept cea mai scumpa floare care a fost vanduta vreodata.

Orhideea Gold of Kinabalu

O alta orhidee inclusa in topul celor mai scumpe flori din lume, Gold of Kinabalu se numara printre speciile de plante aflate in pericol de disparitie, de unde si valoarea sa impresionanta. Planta poate fi admirata doar pe un petec mic de pamant din Parcul National Kinabalu din Malaezia si un singur fir costa aproximativ 5000 dolari! Florile sale deosebite pot fi vazute in lunile aprilie-mai, perioada cand orhideea Gold of Kinabalu infloreste.

Semper Augustus

O floare istorica, despre Semper Augustus se spune ca nu ar fi existat decat in doua exemplare in lumea intreaga! Din acest motiv, Semper Augustus este considerata drept cea mai pretioasa specie de flori din toate timpurile. Floarea este o lalea mentionata in documente datand din secolul XVII si pare sa se fi vandut la vremea respectiva pentru 10.000 de guldeni, o suma cu care, in acele timpuri, locuitorii Tarilor de Jos puteau achizitiona o casa impozanta in Amsterdam.
 

Floarea Kadupul

O planta foarte rara, originara din Sri Lanka, floarea Kadupul nu poate fi vanduta pentru simplu fapt ca este identificata cu greutate si, in plus, are o durata foarte scurta de viata. Kadupul infloreste la miezul noptii si se ofileste inainte de ivirea zorilor. Proprietatile sale inedite – parfumul deosebit si frumusetea efemera – au transformat Kadupul intr-o floare mitologica.

Cel mai scump buchet de flori

Cel mai scump buchet de flori realizat vreodata include orhidee albe, crini albi, rochita randunicii si radacina unui ficus de 100 de ani! Florile superbe au fost completate de pietre pretioase: 90 de rubine de 2 carate, 9 diamante de 1 carat si inca un rubin de 21,6 carate. In consecinta, valoarea acestui buchet pretios de nunta a fost estimata la aproximativ 125.000 dolari.

Facebook Comments
Back To Top
×Close search
Search