skip to Main Content
Florile în Viața Noastră

Chiar daca par niste prezente banale in vietile noastre, de care ne amintim la ocazii speciale sau cu care ne decoram apartamentele in scopuri estetice, florile au multe beneficii pentru organism pe care nu le-am banui.

Nu doar ca ne inveselesc atunci cand suntem tristi, dar ne ajuta sa dormim mai bine noaptea, ne sporesc creativitatea si productivitatea in salile de curs si la locul de munca, ne aduc mai aproape unul de altul in familie si in viata sociala si ne dau un plus de sanatate si de toleranta la durere. Haideti, deci, sa vedem care sunt cateva dintre efectele pozitive ale florilor asupra sanatatii fizice si psihice, asa cum au aratat-o studiile de-a lungul timpului:

In primul rand, florile sunt un antidepresiv natural, au o functie imediata de stimulare a bunei dispozitii. Un studiu a aratat, de exemplu, ca pacientii din saloane decorate cu flori si plante in ghiveci s-au dovedit mai putin anxiosi si mai obositi decat bolnavii din saloane fara flori, avand o stare psihologica generala mai buna.

Florile au un efect pozitiv imediat si de lunga durata asupra sanatatii emotionale, a fericirii si satisifactiei de viata si a comportamentelor sociale. Influenta lor emotionala este mai mare chiar si decat cea a unor nevoi primare precum mancarea sau caldura, au observat oamenii de stiinta.

Oferitul si primitul de flori ajuta la inchegarea unor relatii intime si la un contact pozitiv si mai prelungit cu familia si prietenii, iar asta, pe termen lung, contribuie la o viata mai fericita si mai implinita. Pentru a-i face ziua mai frumoasa si fericita alege si trimite-i flori aici.

Daca va umpleti locuintele cu flori, ele va ajuta sa va mai deconectati de la stresul cotidian si sa dormiti mai bine noaptea – stiinta a descoperit ca parfumul lor natural are efecte relaxante si sedative care va ajuta sa va odhiniti mai bine in timpul noptii.

Florile se pot dovedi un bun aliat atat in educatie, cat si in afaceri. Capacitatea de a genera idei si de a rezolva probleme si creativitatea in general se imbunatatesc substantial intr-un loc de munca decorat cu flori si plante in ghiveci. Iar salile de clasa impanzite cu plante contribuie la sporirea atentiei, a memoriei, a creativitatii, a gandirii libere si, la nivel general, a satisfactiei in randul elevilor.

 

Facebook Comments
Back To Top
×Close search
Search