skip to Main Content
Oferă Flori şi Mărţişoare De 1 Martie

Buchetele cu flori de martisor sarbatoresc sosirea primaverii si te ajuta sa iti exprimi bucuria fata de o persoana draga sau sa iti transmiti cele mai bune ganduri, afectiunea si consideratia. Se ofera flori de 1 martie in mod traditional pentru a marca sfarsitul iernii si inceputul sezonului abundentei, cat si ca simbol al fericirii si pentru a aduce noroc.

Aranjamentele cu flori pentru martisor sunt spectaculoase si elegante, semnificand prospetimea si belsugul naturii. Trimite un aranjament floral de 1 martie unei doamne sau domnisoare in semn de apreciere sau comanda online flori de martisor pentru a decora casa si a te bucura de parfumul si energia florilor. Poti cumpara un buchet de flori pentru a fi oferit impreuna cu celelalte cadouri de martisor sau poti alege un buchet in culorile traditionale martisorului, compus din flori rosii si albe.

Numele de martisor provine de la numele lunii martie, denumita la randul ei dupa Martius, zeul razboiului si pazitorul agriculturii. Anul nou la romani incepea pe 1 martie, atunci cand se organizau numeroase sarbatori pentru a se marca trecerea in sezonul cald, inceputul muncilor agricole si aparitia florilor. Martisorul era in trecut compus din mici pietricele vopsite in rosu si alb, dispuse pe o ata pentru a fi purtate in jurul gatului sau la incheietura mainii, conform descoperirilor arheologice si a opiniilor specialistilor.

Martisorul a fost confectionat mai apoi din doua snururi impletite, de lana sau matase. In secolul 19 martisorul era oferit copiilor, atat fete cat si baieti, pentru a fi purtat la gat, la incheietura mainii sau prins in piept. Aceasta practica se spunea ca le va aduce noroc tot anul, ii va apara de boli, iar copii vor fi sanatosi si frumosi precum florile primaverii. Tot in superstitia populara se spunea ca firul rosu ii putea apara si de deochi. Mai tarziu, de snurul martisorului se obisnuia a se lega un banut, de aur sau de argint.

Buchetele moderne cu flori de martisor reusesc sa capteze sentimentele ce fac parte din traditia acestei sarbatori, exprimand frumusetea, dragostea, prosperitatea si fericirea.

101flori.ro este o florarie online si offline ce iti pune la dispozitie o selectie florala variata de buchete pentru martisor, precum cosulete sau buchete cu flori rosii si albe, cele cu trandafiri rosii pentru iubire sau crini albi pentru puritate si fericire, dar si alte combinatii reusite, asa cum sunt cele cu flori roz, cu irisi sau gerbere. Alege sa surprinzi o fiinta iubita de 1 martie cu un buchet incantator ce ii va fi livrat chiar la domiciliu sau la serviciu in Bucuresti si Romania in maxim 2-4 ore.

Facebook Comments
Back To Top
×Close search
Search